Mat for pensjonister

Vanndrivende ingredienser er en sikker vinner når du tilbereder mat til pensjonerte middagsgjester.




Vannbakkels, kamfer og særlig noe som får fart på vannet gir deg høy stjerne når du setter maten på bordet til tilårskomne gjester. Gro Saltnes og Vidar Melsøm forteller deg hvordan du kan gripe utfordringen å lage slik mat.


Hvilken mat passer til homofobe gjester?

Hva tilbereder du til den som kommer med homofobe utsagn i tide og utide? Lag ufarlig, kjønnsnøytral mat.










Våre kulinariske univers er fulle av kjønnssymbolikk og referanser til sex. Det hele beror på øyet som ser som avgjør hva en agurk, fersken, banan eller pasjonsfrukt representerer. Noe å mette sulten med eller noe helt annet.

I denne episoden av diskuterer Gro Saltnes og Vidar Melsøm hva slags mat som egner seg best å tilberede når homofobe venner blir sultne.

Dersom du ønsker å stimulere til nytenkning og nytolkning av kjøleskapets og fruktfatets utvalg kan du sjekke ut Wikipedialeksikonets innfallsvinkel til frukt (se bildet) som viser en vanlig dag på et grønnsaksmarked i Barcelona.